×

Waarom overwinteren aan de Costa-Blanca

<  blog  >

Er zijn voldoende reden te bedenken waarom u beter aan de Costa-Blanca kunt overwinteren dan elders. Echter, niet altijd worden reden goed onderbouwd. Aan de Costa-Blanca is overwinteren echt beter voor de gezondheid. Het bewijs leest u hieronder:

World Health Organization

De Costa Blanca is door de Wereldgezondheidsorganisatie als de gezondste regio van Europa benoemd. Met meer dan 300 zon dagen per jaar kun je het gehele jaar genieten van aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 18⁰C, dit betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en het in de winter relatief warm is. Deze temperaturen zijn te danken aan het micro klimaat dat er heerst.

Microklimaat

Het microklimaat dat heerst in de Costa Blanca komt doordat vanaf Murcia tot Denia, zich in het directe achterland een bergketen bevindt, die als een soort kom in het binnenland ligt. De toppen liggen maximaal op een hoogte van 1000 – 1500 meter. Deze bergketen werkt als een buffer voor weersinvloeden vanuit zowel het binnenland als vanuit de zee.

Gezond

De Costa Blanca is vooral een aangenaam gebied voor mensen met ademhalingsproblemen, astma, huidproblemen zoals exceem, psoriasis en allergieën. Mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit microklimaat. Spanjaarden zijn erg gezond en hebben een lange levensverwachting. Dit komt door zowel het klimaat als de voeding. De Mediterraanse keuken bestaat vooral uit vis, olijfolie, fruit en groenten, waardoor hart en vaatziekten zelden voorkomen. Ook het traditionele middagdutje, ¨Siesta¨ genoemd, werkt mee aan een gezonder leven.

Niet gevonden wat u zoekt?


Pierre Colpin
Zaakvoerder

Misschien kan ik u helpen zoeken? Op deze website staat namelijk maar een kleine selectie van het steeds veranderende aanbod. Laat hieronder uw gegevens na en ik informeer u omtrent de meest recente ontwikkelingen.

Top